Sjuka huset

Hade tvättstugan idag. När jag kommer ner och ska ta ur tvätten i sista maskinen så ser jag att en granne har lagt in sin tvätt i den andra maskinen och börjat tvätta. Blev skitarg. Normalt brukar man ju ringa på och fråga om det är okej att man gör så. Men där jag bor finns det inget som heter hänsyn eller respekt. Här kör man visst sitt eget jävla race.

Aloe Vera

Det här är aloe vera gel. En dunk rymmer 1 liter och varje morgon ska man dricka 30-40 ml på fastande mage. Det rensar tarmarna från slaggprodukter. Drick det här om du har problem med din mage. Det gör jag och jag är helnöjd. Finns på www.foreverliving.se  och går bara att köpa hos återförsäljare.

Aloe Vera är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. I denna familj ingår blomväxter, men även sparris, lök och vitlök. Aloe är en egen undergrupp som består av flera hundra olika växter. Av dessa är Aloe Barbadensis Miller, eller Aloe Vera, den som är mest kraftfull och som används kommersiellt.
Inuti Aloe Verans blad finns den trögflytande gelén. Precis som i andra grönsaker består innehållet till största delen av vatten, men också en rad vitaminer och mineraler, om än i små mängder. I Aloe Vera finns också ett stort antal växtkemikalier. De här växtkemikalierna arbetar i synergi tillsammans med näringsämnen i din mage/tarmsystem för att bevara din hälsa. Det gör Aloe Vera till en nyttig grönsak för dig som vill hålla din mage iform. Hela 70% av ditt immunförsvar sitter i magen, så därför är det så viktigt att hålla den i trim. En daglig dos Aloe Vera håller slemhinnan i magen i form, bevarar balansen mellan goda och dåliga bakterier, ökar näringsupptaget från det du äter och motverkar en för sur miljö i magen. Att Aloe Vera också är bra för huden är känt sedan länge.

Bra träning hemma

Träningscoachens 5 enkla rörelser

Få ut dubbelt så mycket av din träning genom den nya combo-träningen. Två övningar i en.

Träna enkelt hemma. Allt du behöver är ett par hantlar.

Börja med att göra dessa övningar 1-3 gånger i veckan för att komma i form. Varje övning kan du köra 3x12 gånger.

Välj valfri uppvärmning i cirka 15 minuter innan du börjar med styrketräningen för att få optimal effekt.

Den totala träningstiden med uppvärmning och styrka bör ligga på 35-45 minuter.

Glöm inte att stretcha och dricka mycket vatten.1. Benböj/axellyft

shirin-moves1
(Du tränar: Ben, insida lår, rumpa, axlar)

Gör så här: Stå brett isär med benen. Fötterna pekar snett utåt. Samtidigt som du går ner med benen, drar du ner armarna. När du trycker dig upp med benen, lyfter du samtidigt armarna rakt upp.2. Utfall med bicepscurl

shirin-moves2

(Du tränar: Framsida, baksida lår, rumpa och biceps)

Gör så här: Ta ett stort kliv med foten så den hamnar framför ditt knä. Håll överkroppen helt rak. Samtidigt som du går ner med kroppen, så det främre knät hamnar i 90 graders vinkel, gör du en bicepscurl.3. Armhävningar med greppbyte

shirin-moves3
(Du tränar: Framsida axel, bröst och triceps)

Gör så här: Gör varje övning fem gånger innan du växlar. Börja med en klassisk armhävning. Armarna brett isär för att komma åt bröstmuskeln. Växla sedan till ett smalt grepp med händerna i axelbredd, med eller utan hantlar. Överarmarna ska vara nära kroppen och armbågarna peka rakt upp för att komma åt triceps (baksida överarm).4. Maghopp

shirin-moves4
(Du tränar: ben + sneda magmuskler)

Gör så här: Stå axelbrett med benen och armarna bakom nacken. Ta sats och hoppa upp. På nervägen drar du motsatt axel mot motsatt knä och vice versa för att komma åt de sneda magmusklerna.5. Benväxling

shirin-moves5
(Du tränar: övre delen av magen, nedre delen + sneda magmuskler)

Gör så här: Ligg på rygg. Lyft överkroppen lite grann. Växla vänster ben mot höger armbåge och vice versa.9 sätt att komma i gång - igen

1. Få in motionen i din vardag. Låt bilen vila och få fart på dig själv. Gå till jobbet, gå till affären och integrera barnen i ditt nya aktiva liv.

2. Unna dig egentid minst en gång i veckan.

3. Testa en ny träningsform för att få ny inspiration.

4. Underskatta inte raska promenader, de kan göra underverk.

5. Köp hem en tränings-video om du har svårt att lämna hemmet med små barn.

6. Hoppa hopprep, enkelt att ta med på resan.

7. Tänk på att börja i lagom takt. Tanken är ju att du ska trappa upp tempot för att sen få in motionen i ditt liv varje dag.

8. Ibland gäller det att inte tänka så mycket, utan bara göra!

9. Ingen idé att ha dåligt samvete över alla semestersynder. Sikta framåt!


Bra träning hemma

8 övningar för slanka former

Hemmaträning i sin bästa form!

Forma kroppen snabbt och lätt med hjälp av ett gummiband.

8 övningar med gummiband

1. Utsida lår och rumpa

 

Stå axelbrett mellan fötterna och fäst gummibandet vid anklarna. Hitta balansen på ståbenet utan att luta dig för mycket åt sidan. Tryck benet rakt ut och håll emot på tillbakavägen. Gör 3*15 på varje ben.


2. Axlar

Håll i vardera ände på gummibandet. Håll armarna raka och dra ut den ena armen rakt uppåt mot axelhöjd. Gör 3*10 på varje sida.


3. Utsida lår och rumpa

Ligg på sidan och fäst gummibandet vid anklarna. Håll en hand som stöd som på bilden för att inte tippa framåt. Tryck benet rakt uppåt och håll emot på tillbakavägen. Gör 3*15 på varje ben.


4. Baksida lår och rumpa

Ligg på mage och fäst gummibandet vid anklarna. Lyft ett ben i taget rakt upp. Gör 3*15 på varje ben.


5. Triceps

Stå rak i kroppen utan att svanka. Håll gummibandet bakom kroppen som på bilden. Försök att ha den övre armen nära huvudet och örat hela tiden. Dra upp den övre armen rakt upp och håll emot på tillbakavägen. Gör 3*10 på varje arm. Tvinna gummibandet om du vill att det ska bli tyngre.


6. Mage

Ligg ner på rygg med böjda ben. Låt armarna ligga sträckta ovanför huvudet och håll i gummibandet. Gör ett litet lyft med överkroppen. Den här övningen går att göra med händerna på bröstet eller bakom nacken också. Gör 3*20.


7. Rygg

Ligg på mage och håll armarna sträckta framför kroppen. Gör ett litet lyft med överkroppen. Blir det för tungt med armarna framför kroppen kan du lägga dem bakom ryggen i din svank. Kom ihåg att det är ett litet lyft och gör det långsamt. Gör 3*15.

8. Biceps

Gå ner på ett knä som på bilden och fäst gummibandet under ena foten. Håll handleden rak hela tiden och dra upp armen och håll emot på tillbakavägen. Den här övningen går alldeles utmärkt att göra ståendes också om du har exetubes eller hantlar. Gör 3*15 på varje sida.


Efterfest

I natt hade grannen under oss efterfest. Det är skitkul att vakna kl 3.00 på natten med musik på hög volym, skrik och gap, smäll i dörrar så att det ekar i hela trapphuset. Det ska bli så jävla skönt att flytta härifrån om 4 veckor till landet igen.

Krogrunda

Var ute på krogen med Tiina igår för första gången på 4 år. Var inte meningen att det skulle bli en helkväll, men så blev det. Först var vi på Blue moon bar där de hade gratis buffé mellan 16-18.30. Det var mycket folk. De bjöd på tacos, men det var inte så hygieniskt för de hade ställt upp skålar på ett bord helt öppet. Man vet ju aldrig vad som hamnar i de skålarna när folk hänger sig över. Var kvar där ett tag sen gick vi till Rockbaren för att möta Pontus som hade suttit hemma för sig själv och festat :) Var också på Birgers en sväng. Det som förvånade mig mest var att det var väldigt lite folk ute för att vara en lönehelg. Kanske bara för att det är lågkonjunktur :) Är väldig seg och trött idag och så regnar det ute, så idag blir det en slappardag med film, chips och dip. Mysigt.

Nyttig

Min man ska börja ett nytt liv. Han ska ändra kost, sluta röka. sluta dricka cola och börja motionera..... Har han sagt i flera år nu så man vet inte om man ska tro på det :) Men man ska aldrig säga aldrig. På bilden ser ni en tonfiskröra som han gjort bestående av tonfisk, keso, rödlök och ägg. Good luck.Ett minne blott.

Fika på stan

Var och fikade på stan med min kompis Jennie idag. Det var trevligt. Skönt att vara ledig en vardag och träffas för då är det inte så mycket folk. Som ni ser har de redan börjat med semlor. Lite väl tidigt tycker jag. Jennie åt två :)


Det här åt jag :)

Facebook

Har avslutat facebook idag för jag tyckte inte det var något roligt där längre. Jag vet en som kommer att tycka det är tråkigt att jag inte finns kvar... :) Kan det tänkas att personen börjar på J :)

PhotoshopSitter och testar Photoshop. Är väldigt avancerat. Det kommer att ta tid innan man lärt sig allt....


Wii

Köpte Wii för några dagar sedan. Wii sports följde med. Jag kan ju säga att det var som ett riktigt träningspass. Har så jäkla ont i armarna idag. En smart idé att göra ett spel där man kan röra på sig samtidigt. Då kanske man kan gå ner ett par hekto :)


Nostalgi

Nu kan man samla Galenskaparnas & After Shaves bästa tv-klassiker med Aftonbladet. Men det gäller att vara snabb för det tar slut snabbt. Jag själv fick leta som en galning innan jag hittade filmen i en liten tobaksaffär. Filmerna har säljpremiär varje söndag och kostar 69 kr. Snacka om nostalgi.

4-6 jan: Macken
11-13 jan: En himla många program del 1-3
18-20 jan: En himla många program del 4-6
25-27 jan: En himla många program del 7-9
1-3 feb: Greatest Hits on YouTube: De 24 mest sedda sketcherna med Galenskaparna och After Shave
Nytt år, ny livstil!

Ställde mig på vågen i morse och den visade 80,5 kg, hjääääälp. Mitt mål är att gå ner 20 kg på 6 mån, så jag kommer inte att ställa mig på vågen igen förrän den 30 juni. Först då få vi se om jag har lyckats. Ska börja mitt nya liv nästa vecka...
Nyårsafton

Jaha, då var det nyårsafton igen. Tyckte nyss att det var det. Firade nyår själv i år för Pontus åkte till sina föräldrar i Hällefors. Tyvärr så jobbar jag och kunde inte följa med. Men jag hade mysigt ändå. Hade ett litet hemmaspa. De vita flaskorna ni ser på bilden är från www.foreverliving.se och är för ansiktet, de oranga flaskorna är från www.marykay.se och är för händerna. Otroligt härliga produkter. Tyvärr så går de ej att köpa i affären, utan man får köpa dem hos återförsäljare.


RSS 2.0