Kanderade äpplen
Har för första gången ätit kanderade äpplen. Det här kommer bli en tradition i min familj från och med nu. Såååå gott.
Här är receptet:
6 äpplen
6 kanelstänger
1 dl glykos
4 dl socker
2 dl vatten
Kokos
Blanda glykos, socker, vatten i en kastrull. Koka utan omrörning till 145°. Tryck i kanelstänger där stjälken suttit. Doppa äpplet i karamellen och doppa sedan i kokos. Låt stå och stelna i rumstemperatur. Ställ ej i kyl, då blir sockret klibbigt och blött.

Här är receptet:
6 äpplen
6 kanelstänger
1 dl glykos
4 dl socker
2 dl vatten
Kokos
Blanda glykos, socker, vatten i en kastrull. Koka utan omrörning till 145°. Tryck i kanelstänger där stjälken suttit. Doppa äpplet i karamellen och doppa sedan i kokos. Låt stå och stelna i rumstemperatur. Ställ ej i kyl, då blir sockret klibbigt och blött.

Kommentarer
Postat av: sofie
åhh vad gott :D
Trackback