Kanderade äpplen

Har för första gången ätit kanderade äpplen. Det här kommer bli en tradition i min familj från och med nu. Såååå gott.
Här är receptet:

6 äpplen
6 kanelstänger
1 dl glykos
4 dl socker
2 dl vatten
Kokos

Blanda glykos, socker, vatten i en kastrull. Koka utan omrörning till 145°. Tryck i kanelstänger där stjälken suttit. Doppa äpplet i karamellen och doppa sedan i kokos. Låt stå och stelna i rumstemperatur. Ställ ej i kyl, då blir sockret klibbigt och blött.


Kommentarer
Postat av: sofie

åhh vad gott :D

2008-12-29 @ 19:28:54
URL: http://hotstuffs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0